Wie zijn de projectpartners?

Voor dit project werken BG.legal, een advocatenkantoor, en Gimix, een AI ontwikkelaar, samen. Door deze samenwerking is het mogelijk om juridische kennis te combineren met de kennis over AI van Gimix. Samen kunnen we vervolgens ook experts van beide kanten benaderen.

BG.legal

BG.legal is een full service advocatenkantoor met vestigingen in Den Bosch, Eindhoven en Tilburg. De Eindhovense vestiging is te vinden op de Brainport Industries Campus; de fabriek van de toekomst.
Een deel van haar advocaten specialiseren zich op de juridische aspecten van data. Daarbij wordt geadviseerd over kansen, rechten en risico’s bij ‘data driven’ projecten (b.v. AI, blockchain) en het opstellen of beoordelen van overeenkomsten over dit onderwerp.

BG.legal zal zich richten op het ontwikkelen van de kennisbank, het vertalen van ‘abstracte’ normen en guidelines naar de praktijk, het maken van modeldocumenten en het beantwoorden van de juridische vragen op het platform.

Gimix – Your trusted AI partner

In een complexe wereld waarin data exponentieel toeneemt, helpt Gimix organisaties met de juiste methoden en technieken waarde uit data te creëren en relevante informatie op juiste moment beschikbaar te maken. Daardoor worden organisaties in staat gesteld om betere beslissingen te nemen, meer controle te krijgen en resultaat te verbeteren. Daardoor wordt een wereld gecreëerd waar AI betrouwbaar, transparant en toegankelijk gemaakt wordt voor alle organisaties.
Gimix zal zich richten op de het bouwen van het platform zelf en deze ook voor voorzien van AI om de informatie beter toegankelijk te maken. Daarnaast zal ze ook haar ervaringen met AI-projecten gebruiken om vragen te beantwoorden en advies te geven over de aanpak en risico’s van deze projecten.

© Copyright - Legal AIR 2020